Stockholm

Känns som om jag varit här i Stockholm jätte länge, minst i en vecka, men jag har varit här i 4 dagar bara med idag, både Mickan och jag tycker det känns så. Jag har iaf haft väldigt roligt och trevligt, vi har varit med om väldigt mycket faktiskt! En väldig massa människor som vi nog aldrig kommer glömma. Mickans farbror Johan och hans tjej Anna som vi bor hos är jätte trevliga och roliga! Underbara människor det där. Har hur kul som helst med dom. Det känns som att jag känt dom i hela mitt liv :)

Men nu blir det lördagsmys!

Östersund C - Stockholm C

Nu håller jag och Mikaela på att göra oss i ordning för att gå till tåget 05.15. Vi har inte sovit så vi är lite förvirrade just nu :P Vi kommer ha skit roligt på tåget iaf,  har med oss en massa massa mat och godis och dricka, och sen har vi ju Peggla att spela :D SKITKUL

Vi hörs!

Fortsätt simma, fortsätt simma



Åh, vad kul det kan vara med Happy Aquarium! Är redan på level 11, gör inget annat på dagarna än att kolla till mina små fiskar :) Och titta så fint dom har fått det!

Ska snart gå och lägga mig! Har en tid att passa imårn då jag ska gå med tidningen till momma och moffa som bor 3.5 km bortåt och uppåt. Men då får jag mig en promenad på 7 km vilket inte är helt fel! Mamma ska nämligen tävla i skidor imorgon så då får jag gå dit med tidningen istället, annars brukar vi ta bilen. Lycka till mamsen! Och ta det lugnt! Och vinn! Och ha så roligt!!!!! :)

Va de någon som sa nått om att sova?

Godnatt! :)

Kärlek på menyn

Blev sent ikväll, men det gör inget :) Kan sova ut imorgon, som jag kan göra varje dag men känns ändå bättre att göra det på en lördag, då även Josse och Mamma kan de.

Har haft en trevlig kväll, till och från. Började lite tråkigt, migrän... Usch. Har inte tänkt på det förut, men jag fick sämre syn på mitt vänstra öga precis innan det onda kom, och då låg det från tinningen och bak mot huvudet. Men det var inte sån farlig migrän, som tur va! Och den gick över efter nån timme. Så efter det blev det mycket trevligt, spelade en massa Happy Aquarium, chattade med trevligt folk, ja lite sådant :)
Men sen när alla skulle gå och sova så blev det lite tråkigt igen, men som tur va så kom Aile in och räddade mig :) Hon är i USA så det är inte läggdax för henne än.

Men nu är det min tur att gå och sova! Kärlek på menyn står på schemat över natten, eller snarare morgonen.

Godnatt gott folk!

PS. Längtar så mycket tills nästa vecka! Då jag och Mickan åker iväg till sthlm, ska bli så himla roligt! :) Godnatt

Happy Aquarium 2

Så här ser mitt Happy Aquarium ut nu, fint va? :)


Happy Aquarium



Jag har blivit galen i Happy Aquarium på facebook. Jag spelar det hela tiden, går alltid in och matar dom eller städar tanken. Sen när jag kan tränar jag dom och samlar på mig pengar och mat. Sen köper jag nya fiskar för pengarna så fom får sällskap. Dom har blivit som mina små ungar, dom är så söta! :)

Nu ska jag ta och kolla på Sommaren med Göran, får se om den är så bra som alla säger! :)

Inatt jag drömde något som jag aldrig drömt förut

Jag va på bio med mickan, sen bara stack hon, så jag va kvar själv i hela biosalongen som mer såg ut som ett rum med väldigt stora och sköna soffor. Då ringde mamma och pratade med mig, men jag sa hej då ganska snabbt eftersom att jag kollade på film.
Sen kom det nån som städade så jag ville gå därifrån. Jag ringde mickan, så vi träffades igen.

Sen va vi hos min momma och moffa. Det va de en massa folk där. Vi skulle bli tillfångatagna tror jag. Sen va de en kille som skrämde mig, och de va inge kul så jag stängde in mig på toan.
Jag såg mig själv från nån annan då, jag såg mig sitta där. Behövde kissa men jag orkade inte. Sen när jag gick ut så hade alla börjat gå i en lång kö ut till vardagsrummet.
Så jag följde med. De va dom dumma som hade börjat tagit med oss. Vi kom in till en jätte stor sal där alla satt, typ hela vittras skola tror jag. Och vi satte oss på en madrass. Sen pratade nån om vad som skulle hända och så. Då va dom dumma inte där tror jag.. va jätte konstigt.
Jag tänkte iaf hela tiden på att
"fan, jag skulle kissat iaf". För satt och va kissnödig.

Sen fick vi gå därifrån. Då stog jag och två till och sprang runt ett land, alltså typ potatisland, och kastade sand och så på varandra med fötterna. Vi hade en särskild stig runt, vi gick bara på den bruna jorden.
Sen vet jag inte om det hände nått men vi gick iaf alla ner till vattnet där vi hade huset vi bodde i allihop. Jätte fint va de, en fin strand men underbart blott vatten som skiftade i olika nyanser. Då vi stog ovanför och kollade ner sa nån "Ja, dom dumma är ju iaf borta". Då hade nån tagit dom, nått monster av nått slag. Så vi började alla kolla ner mot vattnet. Och helt plötsligt kommer det en gud upp ur vattnet, JÄTTE stor va han. Han reser sig inte helt, till bröst höjd ungefär. Han började prata på sitt språk JÄTTE högt så det dånar, och nån säger hans namn, och då blir han arg och säger det själv, tror det va
Najdi eller nått sånt han hette. NAAAJDII sa han argt och högt.
Vi gömde oss längst väggen, de va typ en kulle fast mer brant som en vägg ner till sjön, där hängde vi och jag minns hur jag försökte att komma så långt in som möjligt så han inte såg mig. Gömma mig bakom dom långa grässtråna på väggen.

Några hade blivit tillfångatagna, och dom satt satt i ett galler av ben typ, som va på hans huvud. Sen skulle han ner igen, och då skrek dom, och vi skrek. Och han for ner så dom som va i gallret slogs upp mot det och sen kunde man se dom under vattnet då dom sa till varandra:

- "Jag vill ha ett glas vatten!"
- "Ja men du kan inte de nu!"

Sen såg man hur dom började tappa andan och inte kunde andas och fick in vatten i lungorna. Och då kände jag likadant en stund, att jag fick andnöd. Sen kom jag på att jag drunkar ju inte så jag kan slappna av och andas.

Mamma hade dött. Hon va i barcelona tror jag. Jag hade en bild på henne när hon satt på sånna där gröna badringar ute i vattnet och solade. Man såg henne bakifrån, så man såg henne och sen ut mot havet. Och jag såg på mobilen, eller om de va på ett papper, tider då hon ringt mig. Och en va ju igår kväll, då jag va på bion, kl va 20 nånting då.
Sen såg jag att hon ringt 13.49 denna dag, och jag hade missat de för jag sov eller så hade jag bara inte hört.
Så jag blev så ledsen över att jag inte kunnat prata med henne en sista gång. Hon kanske hade ringt för å vilja säga hej då eller nått sånt. Sen fick jag känslan över att hon va borta.
Går inte att beskriva.

Sen vaknade jag. Det första jag gjorde va att gå och kissa. Sen ringde jag mamma.

Jag har aldrig förlorat någon så nära på riktigt, men i drömmar känner man ju känslor som i verkligheten (förutom att man vaknar upp och allt är bra), men för stunden är det verklighet. Och jag vet hur svårt det skulle va för mig om någon nära dog, jag skulle inte klara av att leva längre. Jag skulle verkligen inte de.

Så till alla er som förlorat någon: Fortsätt kämpa. Ni är jävligt starka som klarar av att leva er igenom vardagen.

Meny 2

Hade ett uppdrag idag, och det va att gå och handla på Maxi, som ligger ungefär 2 km från mig. Jag gick dit vid 15 tiden ungefär och precis när jag kommit till bröden ringer Mickan. Hon är nere på stan och vi bestämde att hon skulle komma upp till mig på Maxi så kunde vi äta en varsin korv där. Så medans jag handlar det jag ska så pratar jag med henne och vägleder henne till mig. Vilket gick jätte bra :)

Sen när jag va klar med handlingen går jag ut och väntar på henne i 5 minuter kanske innan hon kommer, då går vi in och sätter oss vid ett bord och tar av oss alla kläder (inte ALLA kläder men ytterkläderna) och lämnar kassarna och väskorna. Sen går vi och tar en varsin nummerlapp och väntar på våran tur. Sen blir det våran tur och vi beställer en varsin Meny 2 (En french hotdog med en cola för 20 kr) och när vi ska välja det vi ska ha på ser vi att det har satt sig en unge vid vårat bord (och borden är väldigt små). Vi började på en gång tänka på hur vi ska göra, om vi ska flytta oss, eller säga att vi satt där eller bara låta de va. Sen när vi gick till drickorna bestämde vi att han kan sitta kvar där med oss om han ville, så vi gick och satte oss där med han. Stämningen blev lite rolig ibland, men vi pratade på och han verkade inte va nå besvärad utan han satt och lutade sig på bordet och åt sin mat, och de va härligt att se :)

Då kom vi till en liten diskussion om vilken skillnad det är på ungar och tonåringar. Hade det råkat satt sig en tonåring där hade man nog sagt att "Ursäkta, men vi satt här :)", för skulle man bara sätta sig där, skulle det bara bli jobbigt, speciellt för den som sitter ensam. Men barn tänker inte på sånt, dom sätter sig på en plats som är ledig och tänker inte så mycket på vem som sitter brevid. Lite synd att vi inte är så bekväm med andra människor längre.

Vi kände oss lite mer hungrig sen iaf så vi gick och beställde en till meny 2, vilket va lite pinsamt men roligt. Vid 17 ungefär började vi dra oss hem till mig, där vi satt och pratade en liten stund innan vi gick vidare ner till Åhléns. Mickan tänkte köpa lite saker till hennes och Simons lägenhet, så vi kollade runt ett tag där inne. Hon hittade väldigt fina saker! Vi hittade bland annat några långa grässtrån i plast som hon tänkte ha i en kruka, men det stog inget pris på det, så vi tänkte gå och fråga i kassan hur mycket det kostade. När vi började närma oss började Mickan skratta och tänka på hur fult det ser ut, gå med en massa grässtrån i handen fram till kassan och fråga om dom va till salu. Hahaha! Nu kanske ingen tycker det låter så roligt men det var det!

Väl hemma så har jag tvättat lite kläder. Dom som tvättat idag är klar så jag sprang ner och la i en maskin :). Ne, nu är det faktiskt dax att hämta upp tvätten! Sen blir det ljus, mackor plus tv. Myspys säger jag bara.

Puss och Godnatt (om jag inte slänger in ett till inlägg innan jag går och lägger mig)

servering/lättare matlagning/viss barkunskap

JAG KOM IN PÅ UTBILDNINGEN! Åh vad det känns bra! Och Karolina kom in också så vi kommer ha sååå roligt! :D

Ser äntligen lite ljus i tunneln!

Ska åka till sthlm med Mickan - Det kommer bli jätte roligt både för att få komma ut nånting och för att vi kommer ha så roligt tillsammans där nere.

Sen ska jag då börja plugga igen
- Känns väldigt skönt att få en vardag igen, och få lära sig nått nytt och intressant!

Sen blir det att åka som Au Pair till USA till hösten
-
Det ska bli så himla spännande! Få åka ut och se nånting. Har alltid velat åka till USA så ska bli så himla roligt! En upplevelse för hela livet!

Nu ska jag tända lite ljus och lägga mig och mysa :)

Mickan och Madde - dag

Mickan och Madde - dag är en dag då jag och Mickan umgås. Det började nere på stan då vi kollade lite på Åhléns, där hittade vi bland annat en massa roliga grejer till skolan. Jag ska ju börja plugga i februari förhoppningsvis, och hon ska börja plugga i höst kanske :) Sen drog vi vidare till Mc Donalds och tog en varsin QP Cheese meny, mums! Efter vi suttit och pratat ett tag gick vi hem till mig och fortsatte att prata en massa, och lyssnade på musik :) Jag hade det riktigt roligt och trevligt! Men det har jag alltid med henne! :)

Hon skulle hem med bussen som gick 21.40 från sjukhuset, så då tänkte hon hoppa på den där. Så jag följde med henne ner dit, vi väntade och pratade, sen väntade vi lite mer, och sen va klockan 21.45, sen 21.50. Så den kom aldrig. Dom är ju alltid struliga dom där bussarna! Iaf på kvällarna, kommer aldrig när dom ska. Så då fick hon gå hem 3 km sent på kvällen alldeles själv. Så nu ska hon skriva och klaga, och det tycker jag är rätt! Det är ju absolut inte första gången dom inte håller tabellerna. Ne, dåligt säger jag bara!

Nu ska jag fortsätta kolla på How I met your mother! Har ett speciellt program på kvällarna, som jag alltid kollar på, det går så här:
  • 23:25 Scrubs
  • 00:05 Scrubs
  • 00:30 How I met your mother
  • 01:00 Seinfeld
  • 01:30 Skål
  • 02:00 Spin city


Godnatt Världen!

Avatar i 3D

Efter 3 timmar framför datorn/i telefon med mickan är resan äntligen bokad! Den 27 januari kl 06.00 åker vi tåg ner till sthlm. Vi älskade Avatar så mycket så vi vill se den i 3D också och då måste vi åka ner till sthlm, you got to do what you got to do, right? Sen tänkte vi shoppa lite både på stan och på globen, träffa familj och släkt och bara ha det mysigt och trevligt :) Längtar!

Längtar även tills veckan för då får jag reda på om jag kommit in på kursen eller inte (vilket vi alla vet att jag kommer göra), HOPPAS!!

Nu ska jag lägga mig och kolla på Surf's Up, för tredje gången sen igår. Ni som inte känner mig lär nog snart få veta min relation till film :)

PEACE OUT

Musikaliskt


Jag spelar en låt som jag gjort alldeles själv :)




Surf's Up!

Blev senare igår än vad jag tänkt, kom inte till sängs förns vid 05.00. Men jag sover inte längre för de så förutom mindre sömn så gör det inget :)

Vad ska jag hitta på idag då? Kanske ska kolla på Surf's Up igen, den va riktigt bra :) Och rösten till Cody är ju ingen mindre än Shia LaBouf !! Jag kände igen rösten och hur han pratade så jädra mycket, först tänkte jag på James McAvoy för han kan också va snabb i pratet, men det klickade inte riktigt så jag fortsatte fundera och försökte se filmer framför mig och tillslut så kom jag på att det va Shia! Ne men det var en härlig film! Den rekomenderar jag!


Nattuggla

En uggla behöver inte använda synen för att jaga utan kan lokalisera ett byte genom det ljud som djuret ger upphov till genom sina rörelser. Ugglan använder sig av fasförskjutningoch jämförande ljudstyrka för att lokalisera bytet. Ugglans öron sitter bakom de så kallade ögonkretsarna (som skapar ugglans typiska platta ansikte) och öronens öppningar, som sitter under fjäderdräkten, är hos vissa arter asymmetriskt placerade. Den högra hörselgångens mynning är uppåtriktad och den vänstra är nedåtriktad. Detta resulterar i att ugglan kan lokalisera ljudets riktning både i vertikalled, genom att jämföra ljudstyrka som når de båda öronen, och i horisontalled genom fasförskjutning eftersom ljudet når öronen vid olika tidpunkt.

Fascinerande djur faktiskt! Nu va de inte de jag tänkte skriva om, tänkte ha det mer som en liten rolig grej bara. Haha.....ha........ha..............ha......

Så ja. Jag tänkte mer på att jag är uppe väldigt sent om nätterna nu för tiden. Icke bra! Fast samtidigt, spelar det nån roll? Jag har ingenting vettigt att göra på dagarna, har knappt nånting ovettigt att göra heller, ingen skola att passa, inget jobb, ingenting... Så vad spelar det för roll om jag kliver upp 9 på morgonen eller 12 på dan? INGEN ROLL ALLS, typ :) Men jag hoppas det ändras på snart! Jag VILL och jag SKA komma in på kursen om servering/lättare matlagning/viss barkunskap! Då får jag en rytm i vardagen igen. Det behövs! Har varit hemma sen jag gick ut gymnasiet, vilket är snaaart - - - 8 månader sen... Shit, va tiden går fort! 8 månader sen jag gick ut gymnasiet, känns som det va igår - - - nästan.

Ne! Mina sovtider blir ju inte bättre av att jag sitter här och skriver klockan 02.53. Börjar bli lite trött också, sov inte så länge härom natten. Gick och la mig vid 6 på morgonen och klev upp vid 12, så sex timmar, vilket inte är så mycket. Ska bli skönt att lägga sig, ska sätta igång vänner också så jag kan sova :)

Klockan är nu 03.03 och jag säger Godnatt världen!

Välkommen till min nya blogg!

Förlåt för allt byte av bloggadress! Men nu har jag bestämt mig, den här blir det :)


RSS 2.0