Chokladmousse Light

Chokladmousse Light
2 portioner

Laktosfritt, Glutenfritt

Ingredienser:

Gör så här:

Vispa äggvitor och socker med elvisp till ett fast skum (det ska gå att vända upp och ner på bunken). Tänk på att använda en torr fettfri skål, och rena fettfria vispar och att äggvitorna inte får innehålla någon äggula, annars blir det väldigt svårt eller omöjligt att vispa till ett fast skum.

Blanda försiktigt ner kakao (sikta gärna genom en sil för att undvika klumpar) och rör till en jämn och fin smet.

Klicka ut chokladmoussen i portionsglas. Låt ev. stå i kylen, men inte mer än en timme.

Garnera med färsk frukt eller bär (t.ex. apelsin, blåbär, hallon) och servera!

Detta tyckte jag var supergott, enkelt och "nyttigt"!


Framtidsdrömmar

Blev lite sent inatt, gick inte och la mig förns vid halv 5 ungefär. Fastnade vid Dexter och spel på facebook... Men nu är jag uppe igen, pigg och rask! (ja, nästan iaf). Idag blir det tvättning och träning, ska även försöka börja plugga lite på andra uppdraget så jag inte har så mycket att göra till veckan. Hoppas verkligen att jag kommer in på det jag vill i höst! Annars blir jag ledsen...
När jag stog och vägde mig nyss så sa mamma att det syns att jag gått ner, det syntes på rumpan :) Förut har det bara synts på typ magen och sånt, har större lår och rumpa (dööh, jag är en kvinna) så det tar inte lika lätt där, men nu jädrar börjar det ta sig där också! Härligt!!

Tog och bakade mig några kalorisnåla maränger

20 st - 10 minuter + gräddning

2 äggvitor

1 dl socker

25 g hackad blockchoklad

20 st orostade grovhackade cashewnötter

Gör så här: Sätt ugnen på 135°. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills smeten är styv. Vänd försiktigt ner choklad och nötter och klicka ut på bakpappersklädd plåt. Grädda mitt i ugnen tills kakorna lossnar från papperet, ca 45 min.

Är första gången jag bakar dom här men det var väldigt lätt! Även för mig. Dom är också väldigt goda! Men det allra bästa med dom är att dom är kalorisnåla! Endast 30 kcal/kaka. Så dessa får även jag mumsa på :)


Dexter

Har varit lite skeptiskt mot serien men så har jag fått höra att den är så bra så jag tänkte ge den en chans. Har kollat på dom 4 första avsnitten nu ikväll och redan nu älskar jag den! Nu måste jag tyvärr gå och lägga mig då jag ska upp kl 6 imorgon för att gå på morgonspinning, första gången sen innan jul. ROLIGT :)


Dagens lunch

Två stekta ägg med lite för mycket salt, gurka och en clementin :) Mums!

Fotografering med tema svart/vitt


Mat plus träning

Nu går jag inte på Naturdieten på heltid längre, det ska man bara göra i en månad. Så nu ser mitt matschema ut så här:
Frukost: Havregrynsgröt med 1 dl lättmjölk
Lunch: Har inte riktigt bestämt mig hur jag ska göra här, men typ 2 ägg och kanske någon frukt? 
Middag: Naturdiet
Kvällsmål: Naturdiet
Eftersom att man gör av med mer under dagen så tänkte jag äta vanlig frukost och lunch men sen gå över till naturdiet på eftermiddagen/kvällen. Och sedan successivt börja dra ner på Naturdieten helt och hållet.
Nu när jag fått pengar och även börjat äta lite vanlig mat så har jag börjat träna igen (man ska inte träna när man går på naturdiet). Igår var jag på mitt första pass det här året, medel pass. Tänkte att jag börjar lite lagomt. Det var också mitt första pass sedan jag gått ner så mycket så det var verkligen skillnad på min kondition, kändes som att jag flög fram. Idag blir det ett brädpass också har jag även bokat in morgonspinning på fredag. Så nu jädrar är jag igång med träningen igen, och det känns super bra! Har längtat som en galning ända sen Nyår.
Just nu har jag gått ner exakt 10 kg. Så nu är jag inne på att minska 10 kg till, spännande :)

Godnatt?

Börjar bli trött och finns inte så mycket att göra den här tiden. Kanske borde gå och lägga mig?


Att skala ägg när det inte är kokt är inte så klokt

Jag tänkte inte på att jag tog ägget direkt ur kartongen heller, tror inte jag tänkte överhuvud taget. Men det var bara att ställa sig och koka lite ägg då :)

Första fotograferingen

Malin fick vara modell i helgen :) Sminkade henne med röda och guldiga nyanser från 120-paletten.
Blev riktigt nöjd med bilderna! Det är ju trots allt första gången jag fotar "på riktigt".

Barr i bh:n

Idag for jag, Brallan och Thorbjörn till Mattmar för att hjälpa Brallans mamma att klä av julgranen. Det var mycket barr! Så mycket barr att jag fick tömma min bh:n alldeles nyss. Jag tyckte det stack till lite så kände efter och då kände jag en massa barr som låg där. Så kan de gå!

Var även ut på en liten foto runda med Thorbjörn, så nu kan jag lite mer om min kameras funktioner.
Väl hemma i stan igen så laga dom utsökt middag, tror jag iaf, jag smakade aldrig men det såg väldigt gott ut! Vi kollade även på Titanic, den med Catherine Zeta-Jones. Dom var ganska lika när det gäller historien (alltså utöver att båten sjunker) men det var ganska stor skillnad på kvalitén.
Jag har sökt två jobb nu ikväll också! Känns hopplöst att få något jobb nu för tiden men det skadar ju inte att söka... Nu ska jag gå och lägga mig! Imorgon ska jag vara barnvakt åt kusinbarnet Nils :) Roligt!
Godnatt!

Lite mys hos Brallan

Sitter just nu hos Brallan och Thorbjörn och kollar på när dom lagar middag. Jag som fortfarande äter Naturdiet får inte äta nånting, så jag sitter här vid datorn istället och latar mig... Ska kanske börja fota lite snart, har ju med mig nykameran överallt nu så det är ju klart att jag har med mig den hit också :)

Ne nu ska jag slita mig härifrån och börja fota istället!

Ny hårfärg, ny kamera


"Det skadar inte ögat att se livet från den ljusa sidan"

Idag använde jag gröna och blåa färger från 120 paletten:
Imorgon kommer det bli mycket snyggare och roligare att fota, för då kommer min nya kamera! :D

Nu är det här på väg hem till mig

Ska äntligen få en systemkamera! Jag är så lycklig!!! :D

Flygvärdinna tycker jag låter som ett väldigt roligt yrke!

Har börjat med min Naturdiet idag igen, känns bra! Hade inte gått upp så mycket som jag trodde över helgen så nu har jag inte ångest över det längre! Såg att det fanns storpack med Naturdiet -  Choklad (för några år sen åt jag Nutrilett - Choklad och det va inte gott!). Men Thomas och Caroline sa att Naturdietens choklad smakade mycket bättre, mer chokladsmak liksom, så jag köpte den! Kul att ha lite fler smaker, börjar bli less på smultron och vanilj... Jag har testat chocklad smaken nu och den är faktiskt god! Smakar verkligen chocklad, inte som typ oboy men det funkar! Så nu blir det ju rena rama lyxen att äta det här! :) Ska äta månaden ut sen blir det träning och bra kost istället!

Jag har förresten blivit väldigt intresserad av att bli flygvärdinna! Udda yrke att vilja bli men tycker det verkar vara så himla roligt och lärorikt. Det låter som om jag vill bli servitris men det är mycket mer än att bara servera passagerarna. Du ska kunna allt om planet i princip, du får resa och träffa otroligt mycket människor. Tror man skulle ha hur roligt som helst tillsammans med kollegorna! Jag tycker också om att flyga så tror det skulle passa mig. Jag har flugit ganska regelbundet sen jag va typ 6 år (?), kunde hela säkerhetsgenomgången som dom alltid har innan dom åker iväg. Nödutgångarna finns längst bak, i mitten och längst fram i kabinen. Inte dåligt va? ;)
Ska i alla fall fundera på det och kolla upp olika utbildningar!
Idag har jag städat rummet (skönt!) och ska nu åka iväg med tidningen till Momma och sen hämta mina filmer hos Malin :)
Toodeloo!

Va ganska så trött imårse...

Kl 2 inatt var jag på väg till Mörsil för att skjutsa hem en kompis till Josefine, kom hem vid halv 4, sov till 6, sen upp och va barnvakt åt Wille så föräldrarna kunde få sova ut. Satt och lekte med han i en timme ungefär, sen somna han igen och sov i ungefär 45 minuter. Då fick han frukost och ny blöja. Sen vaknade mamma och Josse så då fick dom ta över så jag kunde få sova lite mer, det behövdes!

Körde en automat för första gången idag btw! Woho! Det var roligt och lätt, vill göra de igen! :)

Nu ska jag gå och gosa med lilla Wille, imårn åker dom ju :(

Tatuering?

Är sugen på att tatuera mig nu när jag sett Josse göra de. Men vet inte riktigt vad eller vart...
Kanske såhär? ;)

High on life just nu

Sista dagen att vara hemma själv, känns väldigt tråkigt... Har äntligen vant mig vid att vara själv och trivs väldigt bra med det, också kommer dom tillbaka. Så nu är det väl bara att vänta tills hösten och hoppas att jag kommer in på en skola nånstans så jag kan få en egen lägenhet, jag längtar så otroligt jävla mycket!
Men jag ska fortsätta plugga nu i januari så ska bosätta mig på biblioteket tänkte jag, tycker det är så otroligt mysigt där :) 
Thomas, Caroline och Wille kommer hit och hälsar på i veckan i några dagar, längtar!
Nu ska jag dammsuga och sen göra mig i ordning för en härlig promenad i det soliga vintervädret!

RSS 2.0